#35 - OKTÓBER 14.2017.10.20. 10:38, crybaby
14. kedvenc receptem
A választásom nagymamám húslevesére esett. Nem azért, mert a kedvencem lenne vagy ilyesmi, csak nagyon sokmindenre gyógyír, így jó, ha a fejünkben van a recept. :D :P
Hozzávalók:
(5-6 normál adaghoz)
A leveshez:
- 3 liter hideg víz
- 1 pulykanyak
- 0,5 kg húsos csont
- 0,5 kg csirkemell filé
- 4 csirkehúsleves kocka és 1 kávéskanál só
- pici bors
- 3 db közepes krumpli
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- petrezselyemzöld, zellerzöld
- 1/4 zeller
- 1/3 karalábé
- 1 db vöröshagyma
A tésztához:
- 1 liter víz
- annyi tészta, amennyit a víz elfed még (eperlevél / csigatészta / cérnametélt)
- 2 csirkehúsleves kocka (fél literenként 1)
Elkészítés:
A 3 l hideg vízbe belerakom a húsokat, miután átmostam őket (a csirkemellet természetesen felvágva, kockázva). Együtt melegítem közepes lángon, ez kb másfél óra lesz, ha nem több. Közben sózom, ízesítem a húsleves kockával, ha már forró, és kóstolgatom, mennyire sózzam még. Ez idő alatt megpucolom a zöldségeket, leszedem a héjukat. Felteszek egy másik edényben 1 liter vizet főni. Ha felforrt, beleteszem a tésztát és a húsleves kockákat. Puhára főzöm. Majd amikor már letelt a másfél óra a levesnek, beledobálom a levesbe a zöldségeket tetszőleges formában (egybe/szeletelve), de a vöröshagymát egészben. Puhára főzöm őket is. Mikor a tészta kész, leveszem a tűzről és leszűröm, külön edényben hagyom. Ha a leves is készen van, leveszem a tűzről (tűzhelyet elzárni!:D) és kihalászom belőle a húsokat/zöldségeket egy külön tálalóedénybe, a levest pedig leszűröm egy másik edénybe (sok lesz a mosatlan, de leglább szép lesz a tálalás xd). Így kapunk egy sima leveses edényt, sima tésztás tálat és egy csupa zöldséges-húsos tálat. Mindenki olyan sorrendben eszik/szed, ahogy szeretne. Jó étvágyat! :)
|